Култура

Весела Фламбурари представя луксозната текстилна книжка със залъгалки от Дора Габе

На 30 март, от 10.30 ч. в сектор Работа с деца, родената в Добрич писателка Весела Фламбурари, ще представи книжката „Бебето” – 13 залъгалки за най-малките от Дора Габе. Това е първата книга на ателието за българска детска литература „Горната земя”, с която ще се запознаят децата от Детска градина №8 „Бодра смяна”. Инициативата е част от събитията, посветени на 130-годишнината от рождението на поетесата Дора Габе – се посочва в информацията от библиотечното заведение.

 

Луксозната текстилна книжка “Бебето” е едно от първите бижута на бутиковото ателие за българска детска литература “Горната земя”, а писателката Весела Фламбурари е успяла да подбере 13 развлекателни залъгалки и броилки за най-малките, писани от Дора Габе. С помощта на майстор-шивача Христина Консулова те са се превърнали в скрити съкровища както за бебетата, така и за техните родители.

Зад завеси, върху перденца, сред цветя и в торбички се крият кратките стихчета, които не са само за четене, но и за игра с мъничета. Например, при “Ръчички”, родителят може да преброи пръстчетата на бебето и през играта то да чуе как се брои до пет, да осъзнае, че има две ръчички, а и че мама и татко са готови да си поиграят с него.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.