Бизнес

Албена участва в туристическo изложение в Киев и Кишинев

Екипът на компанията “Албена” АД  участва в туристическo изложение в Киев и Кишинев, съобщиха от дружеството.

В Украйна и Молдова то представя продукта, който предлага ваканционното селище предлага, както и новостите за сезон 2018.
В Киев се проведе семинар на тема “Албена, България – Нашата зелена мисия! Новости за сезон 2018”.

Албена е сред първите туристически компании в България, приела стратегия за устойчиво развитие, благодарение на която продължава да инвестираме в „зелени“ проекти.

Защитава биоразнообразието в резерват Балтата и съхранява чистотата на плажа и морската вода. Произвежда голяма част от пресните плодове, зеленчуци, сок и вино в нашите градини. Изградена е уникалната инсталация за производство на биогаз от органични отпадъци, която създава чиста зелена енергия.

Компанията ограничава вредните емисии във въздуха чрез лимитиране на трафика на автомобили в комплекса. Създава нови паркоместа, както и сигурни пешеходни зони.

Използва еко алтернативи за вътрешен транспорт – електрически коли и автобус. Монтиран бе и първият в България ескалатор, свързващ хотелите в парковата зона на Албена с плажа. В началото на сезон 2018 ще бъде монтирано и второ съоръжение, с което ще бъде осигурено постоянно движение в двете посоки.

Ще бъде увеличен делът на използваната енергия от възобновяеми източници чрез изграждане на нови соларни панели в четири от хотелите ни. Работи се и по разширяване на мотиноринга на енергийната система.

“Албена” АД инвестира в мониторингова система за намаляване на загубите на питейна вода и система за оптимално поливане на парковите пространства.

Като резултат 5 от хотелите в Албена ще бъдат сертифицирани по програмата за устойчиво развитие TraveLife.