Здраве

Здравните инспектори в Добрич пак излизат на протест

Здравните инспектори от РЗИ – Добрич не са доволни от увеличението на заплатите, което са получили. Те готвят нов протест, съобщи председателят на синдикалната организация на служителите към МФ при КТ „Подкрепа” в РЗИ-Добрич Дияна Йорданова.

В писмо до медиите се посочва: „ Уведомяваме  Ви, че увеличенията за първите три месеца, които служителите в РЗИ -Добрич получихме вчера, потвърдиха нашите съмнения за разминаване с обещаното. Въпреки уверението, което стои и сега на страницата на Министерство на здравеопазването, че заплатите се увеличават с 18%, масовото увеличение на служителите в РЗИ-Добрич е 10%, това прави около 50 до 70 лева.

Голямото разминаване идва от обвързването на увеличението на заплатите с резултатите от атестацията по Наредбата за държавния служител, по която масово даваната оценка в РЗИ-Добрич е „2“. Така възнагражденията на инспекторите и експертите останаха на нива, малко над минималната за страната заплата. Синдикатите в сектора на РЗИ, подготвят национален протест на 23 април в София.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.