Бизнес

Костадин Костадинов: Зърнопроизводителите са в протестна готовност

Зърнопроизводители в страната готвят протест заради новия закон за горивата.  Това стана ясно от изказването на Костадин Костадинов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

“В понеделник нашата Асоциация ще свика извънреден Управителен съвет и ще поиска мнението на 20 регионални асоциации по места. В протестна готовност сме. Ще решим какви действия ще предприемем от тук нататък”.

„Изглежда са решили законопроектът за горивата да мине. Искаме земеделските производители да бъдат извадени от обхвата на този закон“, заяви Костадинов.

Това е един рестриктивен, лобистки закон, най-лобисткия в цялата история на прехода. Проведено заседание на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика с председател Емил Димитров-Ревизоро и заместник – Валентин Златев. „

Земеделските производители не бяха изслушвани докрай, бяха прекъсвани. Зарод5и се голямо напрежение. Ние не можахме да кажем нашите доводи защо искаме да бъдем изключени от обхвана на този закон. Земеделските производители не осъществяват търговия с течни горива, а ние сме крайни потребители.

Един земеделски производител, за да отговори на всички норми и изисквания трябва да има множество сертификати, всяко министерство се упражнява със земеделските производители.

По-лобистки закон от този не е имало. Реално ние нямаме физическа възможност да извършваме това, което е заложено в закона, каза Костадинов.

Той посочи, че производителите работят по съвсем друга наредба – Законът за ДДС и акцизите.

„Този закон се дублира с този, който предлагат. Правят едни и същи закони за едно и също нещо“. 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.