Балчик Общество

Предлагат 2 лева на час за паркиране в Балчик и Кранево

Общинското дружество „Кибела 2014“, с основен предмет експлоатация и поддържане на общинските паркинги, гаражи и места за паркиране в община Балчик, да стопанисва определени публични територии по крайбрежието. Предложението ще бъде внесено от кмета на община Балчик Николай Ангелов на предстоящата сесия на Общински съвет на 29 март.

Платени се очаква да станат паркингите Морска гара, на площад „Рибарски“ и разрешените паркозони по улица „Приморска“ в Балчик, в курортното село Кранево – паркоместата на улици „Черно море“, „Черноморска“  и в района на Търговски център – Кранево.

Таксите за паркиране се предлага да бъдат 2 лева на час, месечен абонамент – 300 лева, годишен – 2400 лева. Живущите с постоянен адрес в зоните на паркиране ще имат право да паркират срещу 60 лева годишно. В предложението не е визирано дали ще има облекчения за стопаните на търговски обекти или за работещи.

Към момента общинското дружество „Кибела“ експлоатира покрития паркинг на площад „21 септември“ в центъра. Платените зони се въвеждат във връзка с предстоящия летен сезон, осигуряване на по-добра организация на паркирането в крайморската част на Балчик и Кранево и по-доброто стопанисване на публичната собственост.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.