Общество

Жена от Добрич съди КАТ заради обедна почивка

Галина Серафимова от Добрич съди сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР заради липсата на непрекъснат режим на работа.

В социалната мрежа Галина Серафимова написа: „На 16.01. 2018 година бях публикувала гневен коментар, който бе породен от режима на обслужване в сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР-Добрич. И, по-конкретно – за работното време на административната структура, касаещо обедна почивка между 12.00-13.00.ч
На 17.01.2018 година лично внесох в деловодството на ОД на МВР-Добрич,писмено питане към Директора относно работното време на поверените му административни структури – сектор ”Пътна полиция” и сектор ”Паспорти и визи”. Отправих писмено искане, съгласно действащото право – Закон за административното обслужване и Наредба за административното обслужване, за издаване на заповед, за да се покрие изискването всички административни звена,обслужващи граждани да имат непрекъснат режим на работа в рамките на работния ден.
Разбира се, в законно установения срок административният орган не сметна за необходимо да ми отговори, поради което се обърнах за съдействие към съда. Кой крив, кой прав – ще реши съдът, но….По-интересното в случая е какъв „отговор” получих от родната полиция, а той е: ”…..Поради извършените съкращения на щатове в момента служителите са на критичния минимум и е невъзможно да се обслужват гражданите без прекъсване на работата през целия ден”. Представяте ли си какъв абсурд е това?! Административна структура,на която и е вменено да прилага и спазва закона, отказва да го спазва!?
Няма да се впускам в повече подробности, но си мисля, че след като полицията ни заявява, че е на „критичния минимум” и не може да спазва закона, може ли ние, ако ни бъде наложена имуществена санкция по Закона за движение по пътищата, по Закона за българските документи за самоличност и други, да се позовем на трайната полицейска практика и да откажем плащане,поради това,че в момента сме на „критичен минимум”,т.е. Ами….ок,има закон, нарушил съм го, не го спазвам, ама пари от мен няма да видите, защото ….нямам пари…,.намирам се в „критична точка и на критичен минимум”.Вие имате липса на човешки потенциал, а пък аз имам липса на финансов такъв….Това е повод за размисъл, нали…?”, казва още Галина Серафимова.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.