Добрич Общество

„Възраждане” настоява Общината да се погрижи за паметника на Светите братя в Добрич

От партия „Възраждане”-Добрич настояха Общината да почисти паметника на светите братя Кирил и Методий.

„През месец октомври пуснахме 2 сигнала до Община Добрич относно лошото състояние на два паметника в град Добрич. Единият беше за паметника на Деспот Добротица, а другият – за паметника на Хан Аспарух. На първия Общината ни отговори и почисти графитите от паметника донякъде, а за Хан Аспарух не получихме отговор повече от 4 месеца. В крайна сметка отидохме и го почистихме. Днес подадохме нов сигнал за паметникът на Кирил и Методий, със следният текст: “Наближава най-големият празник на България – 24-ти Май, денят на славянската писменост и култура. Искаме да обърнем внимание на община Добрич на лошото състояние на паметника на Кирил и Методий, който е в самия център на града.
Това е поредният паметник от голямо значение за Добрич, който е в лошо състояние. Той е изграден сравнително скоро, но вече се руши и е мръсен. Липсват плочи от него, както се вижда от прикачените снимки”, пишат от „Възраждане”.

Оттам настояват да се вземат мерки за привеждането на паметника в приличен вид, преди 24 май, за да не се повтаря ситуацията от 3-и март, когато гражданите на Добрич и техните деца поднесоха венци и цветя пред занемарен паметник.
„Знаем, че в Община Добрич има отделен бюджет за поддръжка на културните паметници на Добрич. До 24-и май има два месеца. Използвайте парите на данъкоплатците по предназначение”, призовават от „Възраждане”.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.