Култура

Цифрова седмица в библиотека “Дора Габе” от 19 до 25 март

Регионална библиотека „Дора Габе” – Добрич, се включва в Цифрова Седмица /пан-европейската кампания All Digital Week/ 2018. В дните от 19 до 25 март 2018 г. в Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване на библиотеката ще бъде представяна презентация на тема „Безопасен интернет”.

Всеки един желаещ може да се възползва от предложената възможност, в удобно за посетителя време – безплатно и забавно еинформират от културното средище.

На място, в библиотеката ще получите информационни флаери за сигурен и безопасен интернет и съвети как да бъдат избегнати фалшивите новини.

“Изцяло цифровизирана седмица”/ALL DIGITAL WEEK  е ежегодна кампания за повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии и се провежда от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа. Всяка година в рамките на Цифровата седмица над 100,000 европейски граждани участват във вълнуващи събития за запознаване с цифровата трансформация и нейните последици.

Фокус на инициативата са изграждане на доверие в технологиите чрез развиване на критично мислене и медийна грамотност (включително осъзнаване и борба с фалшиви новините, речта на омразата и злоупотребата със социални медии); разработване на подходи за учене през целия живот за подобряване на цифровите умения в непрекъснато променящата се и все по-цифрово ориентирана икономика.

Кампанията цели да запознае гражданите с инструменти и подходи за повишаване на техните цифрови умения и да им помогне да бъдат по-адаптивни по отношение на техните работни умения.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.