Добрич Общество

Загасяме светлините в Добрич за един за инициативата “Часът на Земята”

Дом-паметник „Йордан Йовков“, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ ще бъдат сградите, чието фасадно осветление ще бъде загасено за един час – информираха от Община Добрич. По този начин, от градската администрация ще изразят съпричастност към световната инициатива „Часът на земята“. На 24 март от 20.30 до 21.30 часа, освен сградното осветление, ще бъде загасена и малка част от уличното осветление в тези райони.

Добрич се включва към десетото издание на инициативата за шести път. Тази година тя е под мотото „Свържи се с природата“ и фокусът е опазване на биоразнообразието.

„Часът на Земята” се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и кулутрни паметници. За няколко години «Часът на Земята» става най – популярната международна природозащитна инициатива с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата. В България кампанията се провежда от 2009 г. като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2017 г. в инициативата са взели участие 110 града, институции, бизнеси и медии.

Община Добрич призовава гражданите да подкрепят инициативата, чиято идея е справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като угасят осветлението в домовете си на 24 март!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.