Здраве

Успешна бе трансплантацията на стволови клетки от дъщеря на майка

Трансплантацията на стволови клетки от 17-годишната дъщеря на онкоболната й майка от Добрич приключи успешно, съобщиха администраторите на групата „Живот и усмивка за Дани”.

“Цвети и детето се чувстват добре. Сега остава да чакаме и да се молим организмът на Цвети да ги приеме! Молете се хора, молете се!”, написа администраторът на групата.

Припомняме, че Цвети е на 39 години. Майка на две чудесни момиченца. И иска да живее, за да изгледа и закриля, винаги да е до тях във всяка трудност и всяка радост. Преди година й е поставена диагноза остра миелоидна левкемия. Жената се подлага на тежка химиотерапия в болница “Света Анна” във Варна, преминава през ада – силни болки, тежка химия, ежедневно кръвопреливане. Година и два месеца в болничната стая, далеч от децата си, от всичко и всеки. След като единственото спасения за Цвети се оказа трансплантацията на стволови клетки, нейната 17-годишна дъщеря реши да бъде неин донор, за да спаси майка си.

Междувременно, от СУ  „Св. Климент Охридски”, където учи дъщерята Анна-Мария, съобщиха, че стартира благотворителна кампания за набиране на средства за спешна трансплантация на костен мозък на болната от Остра миелоидна левкемия.

За набирането на средствата в подкрепа на лечението на майкатат на  Анна-Мария стартира благотворителна кампания „Живот и усмивка за Цвети“.

Банка ДСК

IBAN:

BG42STSA93000024908449

BIC: STSABGSF

Цвета Ангелова Мирчева

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.