Общество Тервел

Община Тервел подготви проекти с инвестиции за над 801 000 лева

Община Тервел подготви инвестиционни проекти на стойност над 801 000 лева, съобщават от кметската управа. Инвестиционните предложения за обновяване на образователната и социалната инфраструктура и за благоустрояване на градската среда са депозирани за финансиране в Местната инициативна група.
Общината възнамерява да открие пореден Център за социални услуги на село. В Безмер ще бъде реконструирана двуетажна сграда със сутерен, в която ще се разкрие кухненски блок, сектор за медицински грижи, дневни центрове за деца и възрастни хора, посочва заместник-кметът Диана Илиева.Ще бъде доставено професионално кухненско оборудване и автомобил за доставяне на храна на възрастните хора.Ще бъде осигурен обяд и за 50 деца в детската градина и за 80 ученици в училището, което е единственото сред общинските учебни заведения без столово хранене.Строителните работи за изграждането на центъра ще достигнат около 166 000 лева.
Сред проектите е и инвестиционно предложение за реновиране на спортна площадка в защитеното училище в село Нова Камена, допълват от общината. Ще бъде положена нова ударопоглъщата настилка, игралното поле ще бъде оградено, ще бъдат обособени игрища за футбол и за волейбол и баскетбол.
Предстои основен ремонт и на площад “Старият дъб” в Тервел като вибропресовани бетонови павета ще бъдат положени в обособена част край жилищните блокове и търговски обекти. Общината има проект и за ремонт на над 5000 квадратни метра настилка по три улици в Тервел като общата дължина на участъците достига близо километър.