Крими

Двама общински служители са уличени в злоупотреби с евросредства

Срещу двама общински служители се водят разследвания за престъпления по служба във връзка с усвояване на еврофондове, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.

След получен сигнал за злоупотреби при усвояване на 260 000 лв. средства от еврофондове е разкрит общински служител, срещу когото е образувано досъдебно производство за престъпление по служба.

Реализирано е оперативно дело срещу общински служител за неправомерно получени 40 918 лв., средства от фондове, за ремонт на спортно съоръжение. Образувано е досъдебно производство по описа на „Икономическа полиция” – Добрич.

Друго дело е срещу представител на търговско дружество, което чрез използване на фалшиви документи е получило по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по еврофондове сумата от 92 999.10 лв. Образувано е досъдебно производство.

През миналата година по линия на данъчни престъпления са реализирани 2 значими дела срещу лица от Добрич за укриване на доходи и неплащане на данъчни задължения в големи размери.