Култура

Комедията “Доктор” на Бранислав Нушич поставя театърът в Добрич

Комедията на Бранислав Нушич „Доктор” е новият спектакъл на драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич. Премиерните представления ще са на 28 и 30 март от 19.00 часа в Камерна зала, съобщават от храма на Мелпомена.

Сценичен вариант, постановка и музикална среда са дело на Костадин Бандутов, сценографията е на Димитър Митев. Участват актьорите Иван Мандев, Мария Гинкова, Димитър Петров, Владимир Трендафилов, Петър Петков, Валентин Андреев /Рафе/, Татяна Христова, Стефан Сърчаджиев, Красимир Демиров, Любов Николова, Пламен Маринов, Мария Генова, Мила Боянова.

„Една великолепна комедия, писана в началото на 20-ти век, а актуална в началото на 21-ви век??? Тъжно или смешно?! Нрави, балкански, сръбски, български?! Все там. Остър хумор, хаплива сатира, един разрез на нашето ново общество, пръкнало се през “прехода” и твърдо отстояващо “полагаемото” му се място на новобогаташи. Принципът : “С пари всичко се купува” , властва навсякъде, но и води до много неочаквани и комични обрати и ситуации.
Баща, без образование, натрупал пари, купува диплома на сина си – “Доктор по философия” и мечтае за снаха – най-малко министерска дъщеря! Но с дипломата се добива и със снаха, и наследник! Как да се отърве от тях, още повече, че вече е задействан механизма на сгодяване с мечтаната министерска дъщеря?

Много въпроси, а отговорите ще намерите в новия спектакъл на ДТ “Йордан Йовков” – Добрич”, споделят от културния институт.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.