Общество

Гости от Висшия съдебен съвет за отчета на съдиите от област Добрич

Магистратите от Добрички съдебен район ще проведат годишно общо събрание на 16 март, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Събранието ще протече под ръководството на председателя на Окръжен съд – Добрич Галатея Ханджиева. По време на форума тя ще представи обобщени данни за дейността на Окръжния съд и Районните съдилища в Добрич, Балчик, Каварна, Генерал Тошево и Тервел през изминалата 2017 година. Ще бъдат изнесени данни за постъпилите дела, сроковете за тяхното разглеждане и качеството на постановените съдебните актове, като се посочат тенденциите в дейността на правораздавателните институции.

Гости на събранието ще бъдат Красимир Шекерджиев – член на Съдийската колегия на ВСС, Здравка Първанова – съдия във ВКС, председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян и зам.-председателят на институцията и ръководител на Гражданско отделение съдия Милен Славов. Покани за участие във форума са изпратени и до ръководителите на Административен съд – Добрич, Окръжна прокуратура – Добрич, ОД на МВР и Адвокатска колегия – Добрич.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.