Политика

Таско Ерменков от БСП: Води се последователна политика на Гинковщината в управлението на държавата

Когато говорим за продажбата на ЧЕЗ, ние сме свидетели на поредната Гинка. Защото има и други Гинки в държавата, но те не касаят до такава степен националната ни сигурност.
Гинката, която купи БТК. Също – нито професионалист, нито разбира от БТК, но беше му продадена. Недалеч от тук една Гинка купи ТЕЦ – Варна. Никога не се е занимавала с енергетика, но си купи ТЕЦ. За двамата младежи Гинки, които купиха Дипломатически клуб в Бояна, мисля, че достатъчно беше написано. Всъщност, става въпрос за една последователна политика на Гинковщината, ако мога така да се изразя, в управлението на държавата. Намираме си един удобен човек, слагаме го отпред и си вършим тъмните работи отзад.

Това каза по време на срещата си с жители на Добрич народният представител от ПГ на „БСП за България“ и зам.-председател на Комисията по енергетика в парламента Таско Ерменков. Разговорът бе на тема „Политиката и действията на БСП за защита на гражданите от дейността на монополите и отменяне на сделката за ЧЕЗ България“, обяви в началото му председателят на Общинския и на Областния съвет на БСП Добрич Мая Димитрова.

По думите на Таско Ерменков, между два и три милиона сънародници се снабдяват с електроенергия от ЧЕЗ и макар тук да ползваме услугите на Енерго про, сме длъжни да покажем нашата солидарност като народ „срещу безобразието на правителството“. Народният представител посочи, че ако държавата не се включи в сделката с ЧЕЗ тя няма да се случи. И че няма да стане, защото няма в света финансова институция, банка, която да финансира една вече опорочена сделка с лош обществен образ.

По повод стартиралата подписка на БСП за разваляне на сделката с ЧЕЗ Таско Ерменков заяви, че тя няма юридическа стойност. По думите му, тя има морално значение и целта й е да покаже колко хора ги е грижа за това, което се случва в държавата. „Нещата в страната са сериозни“, каза депутатът. Според него, премиерът на Република България разбира само от натиск на хората, само от протести и недоволство, той не се вслушва в разума. „Но когато усети, че го натискат, че го мачкат, че хората са срещу него, си сменя положението. Истанбулската конвенция е един добър пример за това“, посочи Ерменков. И допълни: „На този човек не може да му се отрече, че има инстинкт за самосъхранение. Той винаги, до последния момент, знае кога да направи крачката назад и крачката в страни. Нашата работа е следващия път да направи крачката в пропастта“.