Политика

Пламен Манушев: Фалшивите новини целят да се неглижират важните и положителни неща, които се случват в държавата

Проблема с разпространението на фалшиви новини обсъдиха членовете на областното ръководство на ГЕРБ на последното му заседание.

В него участваха народните представители от ГЕРБ-Добрич Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев, който е областен координатор на партията.

Гост на форума бе депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова, която е избрана от Велико Търново, но е родом от Добрич.

„Идеята на фалшивите новини е да се неглижират важните и положителни неща, които се случват в държавата, благодарение на правителството на ГЕРБ. Да се отклони вниманието от всичко значимо, което се случва в България. Чрез фалшивите новини БСП се опитват да неглижират изключително успешното председателство на Съвета на Европейския съюз“, сподели народният представител вицеадмирал Пламен Манушев.

Според него, има сили, които се опитват да разколебават българите за членството ни в НАТО и ЕС. Има силни гласове в БСП за ревизия на членството ни в НАТО, добави Пламен Манушев. Той подчерта, че българският еврокомисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел стартира инициатива спрямо фалшивите новини в социалните мрежи. Предвижда се, въз основа на експертен доклад, свързан с разпространението на дезинформация в ЕС, Европейската комисия да представи предложения, свързани с разпространяването на подвеждаща или невярна информация.

Според доклада, повечето европейци виждат фалшивите новини като заплаха за демокрацията и повод за уронване на доверието в медиите.

Станислава Стоянова, която е член на НИС на МГЕРБ, благодари на областния координатор на младежката организация на партията Живко Желязков за активната дейност на структурата и многобройните инициативи, които тя реализира. Като член на парламентарните комисии по земеделие и храни и по образование и наука тя обсъди с членовете на областното ръководство актуални проблеми в тези сфери. Тя изрази надежда, че, благодарение на активната работа на организацията, на предстоящите местни избори поне половината от кметовете в областта ще са от ГЕРБ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.