Спорт Шабла

Лекоатлет от Шабла стана балкански шампион на гюле

Веселин Василев от Шабла стана шампион по тласкане на гюле на Балканиадата, която се проведе в Белград, съобщиха от общинската администрация.

Това бе първа зимна Балканиада за ветерани за Веселин. Преди това той бе участвал на летни Балкански игри през 2015-та в Атина(4-то и 5-то място на диск и копие съответно) и през 2017-та в Стара Загора (два бронзови медала на диск и гюле).
Общо над 450 бяха участниците на Балканиадата. Във възрастовата група 35-39 години, където участва Василев, той се състезава в конкуренцията на атлети от Словения, Сърбия, Турция, Гърция и Хърватска. До петия опит шабленецът  се движеше трети, след единия представител на домакините и словенския състезател. В последния си шести опит, Веселин тласна 11,78 м., с които отвя конкуренцията с повече от половин метър. Забележителното в случая е, че последния си опит Веско направи от място, без засилка, защото бе с крампи и на двата крака и за да не скъса мускул, тласна от място 11,78.

Шабленският атлет бе най-възрастният между тласкачите – през лятото той навършва 40 години и преминава в следващата възрастова група.

От Белград българските атлети се завърнаха общо с 15 златни медала.

Веско Василев благодари на всички, които са му помагали и са го подкрепяли в тежкия му път до балканското злато – съпругата Силвия, дъщерята Кремена, приятелите, които нито за миг не са спрели да вярват в него. Веско благодари и на ръководството на община Шабла и лично на един от учредителите на клуба по лека атлетика в града СКЛА „Нефтяник 2014“ – кметът на Общината Мариян Жечев.