Каварна Общество

Каварна отново се включва в Часът на Земята

И тази година Община Каварна ще се включи в инициативата- Часът на Земята, която ще се проведе на 24 март (събота ) от 20,30 до 21,30 ч., съобщиха от общинската администрация.

Община Kаварна се обръща с апел към всички институции, организации и граждани да подкрепят събитието, като изгасят в определеното време осветлението в продължение на един час.

Знаковото световно събитие на WWF, Часът на Земята, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички.

През 2018 г. екипите на WWF по света ще използват движението, за да подчертаят най-важните екологични проблеми в своята страна или регион. В Колумбия хората ще призоват държавата да се ангажира с нулево обезлесяване до 2020 г. Очаква се Френската Полинезия да предприеме действия, за да защити 5 милиона квадратни километра от моретата си, за да запази океанските екосистеми. В Гватемала гражданите ще дадат своя глас за опазването на сладководните води. В Непал WWF ще мобилизира обществена подкрепа за бъдещето на чиста, възобновяема енергия за всички.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.