Развлечение

Бухали живеят в двора на училище в Добрич

Голямо семейство бухали прекарва дните си върху висок бор в двора на СУ „П.Р.Славейков”.  „Бухалите са тук вече втора година. Първата година бяха само два, сега явно са се размножили”, обяснява Красимира Христова, преподавател по биология. Кабинетът се намира на втория етаж и от прозорците му най-добре се вижда разположението на птиците. Според едни от децата, броят на птиците е пет, други пък твърдят, че са преброили седем. Любопитното е, че бухалите винаги са обърнати към класните стаи, а не към улицата. Едно семейство ли са или две, никой не може да твърди. Защо са избрали точно това място, също никой не се наема да обясни.

Един от бухалите си е избрал нисък клон, който е на нивото на стаята на Подготвителната група. Още щом пристигнат в училище сутринта, първата работа на децата е да се залепят за прозорците и да търсят бухалите, разказва учителката им Нели Славова.

Бухалът е символ на мъдростта и дълголетието. Смята се, че създава около себе си „енергийно поле на благополучие”. Бухалът се смята и за мощен символ на богатството. Той благоприятства личностното израстване, поощрява развитието на умствените способности, помага в натрупването на знания, усилва духовното развитие. Смята се, че присъствието на бухал усилва така наречения „късмет в ученето”.

Славейковци се радват на летящите си съученици и се надяват те много да им помагат при предстоящите контролни, класни, външни оценявания и матури.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.