Генерал Тошево Крими

10 000 лева глоба за румънец, трафикант на нелегални мигранти

Условна присъда от 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв. получи румънски гражданин, превел през границата ни нелегален мигрант от Ирак. До наказанието се стигна, след като Районен съд – Генерал Тошево одобри сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение.

35-годишният румънец се призна за виновен в това, че на 29 декември миналата година, на ГКПП Кардам, е превел през границата на страната ни мъж от Ирак без разрешение на надлежните органи на властта. За превеждането мъжът е използвал управлявания от него товарен автомобил с ремарке, като скрил иракчанина под леглото в кабината на камиона.

Румънският гражданин декларира пред съда, че е съгласен с клаузите на постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Той ще плати и направените по делото разноски в размер на 530 лева.

Определението на Районен съд – Генерал Тошево е окончателно и не подлежи на обжалване.

Междувременно в съда е одобрено и споразумение, сключено между укрития в камиона иракчанин и прокуратурата. Той е получил наказание от 10 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.