Развлечение

Марк Хамил (Люк Скайуокър) получи своя звезда на алеята в Холивуд

От звездата на джедая Люк Скайокър, “…някъде далеч, далеч в галактиката”, Марк Хамил изгря и със своя звезда на Холивудската алея на славата.

Не толкова очаквано, но пък определено заслужено, любимият на голяма част от света актьор, в присъствието на плеяда знаменитости от епичната космическа сага “Междузвездни войни”, се нареди до останалите легенди, чиито имена светят със своя звезда по алеята на славата.

По време на официалната церемония на 8 март в Лос  Анджелис, присъстваха и Харисън Форд, Били Лурд, Кели Мари Тран, Р2-Д2 и Джордж Лукас. Емоционалният Харисън Форд с въздишка отбеляза, колко му липсва другият член на тяхното трио, имайки предвид Кари Фишър (Принцеса Леа). “Но аз усещам присъствието й” – бяха думите му.

Роденият на 25 септември 1951 г. с името Марк Ричард Хамил, е американски театрален, озвучаващ и филмов актьор, носител на награда на „БАФТА“ и две награди „Сатурн“.  Безспорно, Хамил става най-популярен с ролята си на Люк Скайуокър в сагата „Междузвездни войни“, но във филмовите среди е известен с озвучаването си като гласа на Жокера в „Батман: Анимационният сериал“, чийто дебют е през 1992 г., а също и в неговите вторични сериали, видео игри и филми. Това без съмнение е най-известната му роля извън работата му в „Междузвездни войни“.

Другите образи, които Марк озвучава са:

  • Хобгоблин в „Спайдър-Мен: Анимационният сериал“
  • Гаргойл в „Невероятният Хълк“
  • Максимум Лудия във „Фантастичната четворка“.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.