Политика

Срещи в Каварна, Шабла и Люляково проведе депутатът Йордан Йорданов

Народният представител от ВМРО и парламентарната група на „Обединени патриоти” Йордан Йорданов се срещна през изминалите почивни дни с жители на Каварна, Шабла и генералтошевското село Люляково. Хората поставиха актуални проблеми и настояват за тяхното своевременно решаване, съобщиха от областната организация на партията.
Каварненци се оплакват от прекомерно нарасналата популация на бездомните кучета и настояват да се изгради приют за безстопанствени животни, като изразяват готовност да помогнат с каквото могат. В крайморската община няма работни места за хора с висше образование. Заради това най-способните и подготвени младежи напускат Каварна и търсят другаде реализацията си. През последните години намаляват и туристите в Каварненско.
Сериозен проблем в Шабла и околните села е циганската престъпност. Шабленци се оплакаха и от лошата инфраструктура. В рибарското селище Кария никога не е имало асфалтиран път. Живеещите в Кария настояват да се асфалтира пътя край фара, като са убедени, че така мястото ще стане по-привлекателно за туристите. В момента в Кария има подобие на път, настлан с камъни и пръст, през лятото се вдига прах, който е неприятен за туристите. Община Шабла е силно засегната от проблема с обезлюдяването и напускането на младите хора.
Жителите на с. Люляково връчиха на народния представител подписка с искане за реконструкция на водопровода към населеното място. Понякога в продължение на месеци селото остава без вода. Люляковци подариха на Йордан Йорданов ценни стари книги.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.