Добрич Общество

Таланти от „Алексия” покоряват сцените в САЩ

Възпитаниците на спортен клуб „Алексия” Нанси Георгиева и Симеон Атанасов постигнаха  забележителен триумф в САЩ, съобщи ръководителят на клуба Севдалина Мавродиева.

Нанси се класира за участие в най-голямото танцово телевизионно шоу в света “So you think you can dance”, в което се пробват хиляди танцьори. Тъй като нашето момиче още няма американски  паспорт, не може да продължи в шоуто, обясни Мавродиева.

Симеон спечели престижния балетен конкурс в Канзас, което му дава право да се бори за Америкън Гран При – най-големия конкурс в САЩ по класически балет.
„Двамата израснаха пред очите ми”, казва тяхната треньорка. И допълва: „Те бяха изключително работливи и талантливи, но не съм си и мечтала да ги видя на толкова високо ниво”.

Нанси се състезава за отбора на „Алексия” до 2016 година, завоюва 5 световни титли и замина за Америка, където бе приета да танцува в една от най-елитните школи в Бродуей.

Симеон участва на Световно първенство с „Алексия” за последен път през 2013 г. и на Европейско – във Виена през 2016 г., откъдето се върна с първо място. През 2014 г. той бе приет в Националното училище по танцово изкуство в  София , а от миналата година е в балетното училище в Канзас сити.

„Тази седмица и двамата зарадваха с невероятните си успехи. Всяка тяхна стъпка е вдъхновение за мен и децата на Добрич”, сподели още Мавродиева.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.