Здраве

Д-р В. Ангелова: Защо е важно да хидратирате кожата си

Всяка кожа се нуждае от хидратация, независимо от какъв тип е и от възрастта. Слънцето, жегата и климатиците допълнително изсушават кожата през лятото. Добре хидратираната кожа изглежда по-млада, категорична е д-р Вяра Ангелова – дерматолог от Добрич.

Самият процес на хидратация представлява постоянен поток на влага от дермата към епидермиса. Добре хидратираната кожа съдържа поне 13% влага в горните си епидермални слоеве. С напредването на възрастта този процент намалява до 10%, а при възрастните достига до 7%. Горният – рогов слой на дехидратираната кожа се свива, става набразден и набръчкан, а видимите признаци на остаряване се увеличават.
Защо и е на кожата толкова много вода?
Защото без вода клетките в нея не могат да извършат своите процеси, кожата няма еластичност и не може да изпълнява своите функции по защита.
Какви са последиците от дехидратираната кожа?
– Неравномерен тен и пигментации
– Лющене
– Зачервявания
– Спукани капиляри
– Бръчки
– Поява на алергии
За да предотвратите това освен че трябва да пиете повече вода през летните месеци е нужна специфична грижа у дома псредством кремове и серуми и професионална козметична терапия поне веднъж месечно.
Терапията за дълбока хидратация цели от една страна да премахне деликатно чрез помощта на ензимен пилинг мъртвите клетки от повърхността и да хидратира дълбоките слоеве на кожата. За незабавно овлажняване може да се приложи процедурата мезотерапия на базата на хиалуронова киселина. Тя е ключов фактор в поддържането на млада и красива кожа но с годините постепенно започва да се изчерпва естественото ú съдържание в организма. За това е добре да се набави от вън посредством продукти с хиалуронова киселина, от които най-ефективни са филърите и мезотерапиите с хиалуронова киселина.

Д-р Ангелова и козметик ще подготвят специфична програма за Вашата кожа, според индивидуалните ú особености.

Вижте повече тук:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.