Бизнес

От днес влизат в сила новите пределни цени на водата в Добрич

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди новите пределни цени на водата в област Добрич. Решението на регулатора е от вчера. С него се одобрява бизнес планът за развитие на дейността на “Водоснабдяване и канализация – Добрич” АД за регулаторен период 2017-2021 г., одобряват се цени на водоснабдителни и канализационни услуги за 2018-2021 г. и цени на водоснабдителни и канализационни услуги, считано от 1.03.2018 г.

Максималната одобрена цена за доставяне вода на потребителите е 2,115 лева за куб. м, без ДДС, за отвеждане на отпадъчни води – 0,252 лв., за пречистване на отпадъчни води /за битови абонати/ – 0,367 лв., или общо 2,734 лв./куб. м, без ДДС или 3,2808 лв./куб.м, с ДДС.

Това е пределната цена от 3.28 лв, но Бордът на директорите е в правото си да реши колко да плащат гражданите, обясни за ProNews Dobrich изпълнителният директор на “ВиК Добрич” инж. Тодор Гикински.

Предстои в срок от 7 работни дни “Водоснабдяване и канализация – Добрич” АД да обяви цените, по които ще бъдат таксувани абонатите на дружеството. Те ще бъдат обявени по надлежния ред – на сайта на компанията, както и на страниците на местен и национален ежедневник.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.