Добрич Култура

Наградиха най-красивите мартеници, измайсторени от децата на Добрич

Децата на Добрич твориха и създадоха с майсторските си ръчички бели и червени мартеници в общинския конкурс „Мартеница ти дарявам“. Днес победителите бяха наградени от кмета Йордан Йорданов.

Участниците от различните възрастови групи използваха своята фантазия, за да „дарят“ на Добрич красиво изработени мартенички, които предизвикват усмивки и радост. В конкурса участваха 170 деца от 11 училища, които за пореден път впечатлиха комисията и общинското ръководство със своя талант и изобретателност. При първа възрастова група наградата получава Гинко Иванов от 2 б клас на Основно училище „Хан Аспарух“. Втора и трета награда са за Дивна Радинова от 2 е клас и Виктор Панайотов от 2 г клас на СУ „П. Р. Славейков“. Аляра Тахирова от 4 в клас на СУ „Климент Охридски“ получава първа награда във втора възрастова група. Следват втора и трета награда за Васил Трифонов от 3 а клас на СУ „Кл.Охридски“ и Дани Йорданов от 4 г клас на ОУ „Христо Ботев“. 64 получиха поощрителни награди. Всички награди се осигуряват от Община Добрич и Екоклект АД.

Община Добрич благодари на децата, техните учители и родители за активността и желанието да зарадват своите приятели и близки с красиви и чаровни мартеници, които радват и стоплят сърцата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.