Крими

Съставиха 24 акта за нарушения в горите в област Добрич

Горските стражари съставиха 24 акта за нарушения, разкрити през изминалата седмица в горите в Добричка област, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

16 от актовете са за незаконната сеч на общо 52,5 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Добрич”. От извършителите на нерегламентирания добив е конфискуван моторен трион.
Още един моторен трион и каруца с кон са задържани от нарушителите, хванати с 1,5 куб. м дърва за огрев в горите на ДЛС „Тервел”. Служителите на стопанството са съставили два акта по случая.
При системните проверки на територията на ДЛС „Балчик” е установена незаконната сеч на 3,4 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени шест акта. Конфискуван е инструмент за дърводобив.
В резултат от активната контролна дейност в ДГС „Генерал Тошево” са съставени два акта за установения нерегламентиран добив на 2 куб. м дърва за огрев.
В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени 642 проверки. 162 от тях са на обекти за добив на дървесина, 128 – на превозни средства, 298 – на ловци, а 58 – на други физически лица. Съставени са общо 37 акта и един констативен протокол, отчитат от СИДП.