Общество

Спасителни екипи продължават да измъкват закъсалите по време на снежния каприз

Повече от 50 автомобила и на около 100 човека е оказана незабавна помощ от екипите на ОД МВР Добрич и РД ПБЗН Добрич. За спасените и евакуирани български и румънски граждани  организирано настаняване в градовете Добрич и Каварна, както и в селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово и . Спасово.

Само за едно денонощие, силният вятър, съпроводен със снеговалеж усложнени обстановката на територията на област Добрич . Натрупалите се снежни преспи наложиха затварянето на основните участъци от Републиканската пътна мрежа. По информация на МВР – Добрич, към 09:00 часа на 27 февруари остава отворен единствено пътя град Добрич град Варна, като е наложено ограничени за движението на автомобили.

През изминалото денонощие, след координация от ОЦ на РД ПБЗН Добрич, 11 екипа на ОД МВР Добрич и РД ПБЗН Добрич са се отзовали и са оказали съдействие на всички подадени сигнали за бедстващи и аварирали хора и техника. Евакуирани са  62 души, повече от 15  са спасените, а изтеглените автомобили са повече от 50.

Рано сутринта на 27 февруари екипи на РД ПБЗН Добрич с помощта на високопроходима техника МТЛБ и медицински екип са потеглили към с. Лозенец за оказване на помощ на родилка;

Към настоящия момент над 35 машини на ОПУ почистват приоритетно пътищата в областта.

Съдействие за овладяване и ликвидиране на създалата се обстановка оказва и техниката, изпратена от РД ПБЗН Варна – една високопроходима машина МТЛБ и амфибията, изпратена от Регионална Дирекция ПБЗН – Велико Търново.