Добричка Общество

Студентка е големият победител от конните състезания в с. Малка Смолница

18-годишната студентка по ветеринарна медицина Илияна Атанасова от село Малка Смолница с кон Адана се класира на първо място на паркура с височина на препятствията 110 см. Тя победи и в паркура на 100 см. Тя получи парична премия от народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев.

Общо 24 жокея на възраст от 15 до 50 години с 14 коня участваха в традиционните за Тодоровден конни състезания в добруджанското село.

Пред многобройната публика се проведоха четири паркура с височина на препятствията 80 см, 90 см, 100 см и 110 см, както и кушии.

В началото малчугани на възраст от 4 до 6 години показаха демонстративна езда на пони.
В първия паркур с височина на препятствията 80 см първи стана Тихомир Николов от Малка Смолница с кобила Персия. Втора се нареди Елена Николинова с Аманда, а на трето място се класира Атанас Христов с кон Найк.

Във втория паркур най-бърз бе Михаил Диков от Крушари с кон Делфин. Бащата на Михаил също доскоро е бил ездач. Конят им се използва в стопанството им, но с бързината и елегантността си животното и ездачът предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. На второ и трето място се наредиха съответно Ипек Тенур от с. Малка Смолница с кон Посейдон и Атанас Христов същия кон.
При височина на препятствията 100 см победата  грабна Илияна Атанасова с кон Адана. Втори стана Павлин Димитров с кон Чавдар, а третото място заслужи Михаил Диков с Делфин.
Паркурът при препятствия с височина 110 см бе само по време и бе спечелен от младата Илияна Атанасова, втори стана Павлин Димитров с кон Чавдар от Добрич, а трети Михаил Диков от Крушари с Делфин.

В кушията първото място спечели Живко Василев с кон Гастрол, втори бе Ариф Ибрям, а трети се нареди Атанас Христов с кон Пейчън.

Всички, класирани в призовата тройка получиха медали, купи и парични награди.
Гости на събитието бяха народните представители Даниела Димитрова и Йордан Йорданов, областният управител Красимир Кирилов, кметовете на община Добричка Тошко Петков и на Добрич Йордан Йорданов.