Балчик Спорт

Балчиклията Валентин Андреев с нов национален рекорд у дома

Валентин Андреев (СКЛА Черно море 2005 – Балчик) подобри националния рекорд в хвърлянето на чук за юноши под 18 г. по време на зимния национален шампионат за хвърляния в родния си град Балчик, съобщи bgathletic.com.

Андреев прати уреда на 76.46 м за титлата в коронната си дисциплина и триумфира с ново върхово постижение на полигона, на който ежедневно тренира. Досегашният рекорд за възрастта в хвърлянето на чук беше също на Андреев – 69.60 м от Европейския младежки олимпийски фестивал в Гьор през 2017 г., когато българинът спечели и бронзов медал. За тази зима това е трета национална титла за Валентин, след като вече стана първенец в тласкането на гюле от шампионатите за младша и старша възраст в зала.

Подгласници на Андреев в крайморския град станаха Стоян Димитров (ЛК Спорт Атлетик-Разград) – 60.20 м, и Ивайло Иванов (СКЛА Добрич) – 49.51 м.

Шампион в хвърлянето на чук при юношите под 20 г. стана Никола Колев (СКЛА Добрич) – 56.86 м, а при девойките под 20 г. се наложи Деница Асенова (ЛК Спорт Атлетик–Разград) с 39.35 м. Виктория Василева донесе още една титла за разградския тим в хвърлянето на чук – с 43.02 м при девойки под 18 г.

Златните медали бяха разпределени в още няколко дисциплини при подрастващите в първия ден на първенството. Ангел Спасов (Тракия 96-Пловдив) се наложи в хвърлянето на копие при юношите под 20 г. с 50.51 м. При девойките в копието №1 е Лора Атансова (Локомотив-Русе) с 30.88 м. Венелин Кашов (СК Мизия) пък триумфира в същата дисциплина при юношите под 18 г. с постижение от 48.96 м.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.