Крими

Осъдиха граждани на Тибет за незаконно преминаване на границата

Гражданите на Тибет, Китайска народна република –   Пунтсок Тензин, Калсанг Тензин  и Деден Тензин, получиха осъдителни присъди, след като се признаха за виновни и поискаха да сключат споразумение с Районната прокуратура в Генерал Тошево. И трите споразумения са били одобрени от състав на Районния съд в града. Всеки от тях ще изтърпява наказание 8 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок  и глоба по 100 лева. Съдът е отменил мерките им за неотклонение „Задържане под стража“. Тримата осъдени тибетци, от които Деден Тензин е жена, ще бъдат отведени в Любимец.

Там се намира единият от специалните домове за временно настаняване на чужденци от затворен тип, в който се задържат граждани на чужди страни, на които е издадена заповед за депортиране или които възпрепятстват изпълнението й, както и такива, за които има опасност да се укрият или са с неустановена самоличност.

Гражданите на Тибет са били осъдени за това, че на 14 декември миналата година в района на ГКПП – Малко Търново, влезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, както и за това, че на 26 декември в землището на с. Кардам, община Генерал Тошево, излезли през границата на България между 142 – 143 гранична пирамида, също без разрешение на органите на властта и не през определените за това места. Деянието, които са извършили, представлява престъпление по чл. 279  ал. 1, във връзка с чл. 26 ал. 1 от НК.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.