Образование Шабла

Министърът на образованието бе на посещение в Шабла и Дуранкулак

Министърът на образованието Красимир Вълчев бе на работно посещение в ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Дуранкулак. Той бе съпроводен от депутата от ГЕРБ в Добрич Даниела Димитрова и началника на Регионално управление по образование – гр. Добрич, Жоро Тошков.

В срещата взеха участие кмета на община Шабла Мариян Жечев, директорите на училищата в общината и специалисти от Общинска администрация. На входа гостите бяха посрещнати от директора на училището Маргарита Тодорова. Пъстра ръченица,  изпълнена от малките ученици,бе първото приветствие към гостите. Последваха стихове, включително химна на училището, автор на който е учителката Светла Атанасова. След тези приветствия гостите, колектива на училището, родители и граждани бяха поканени на обща среща в учителската стая.

Маргарита Тодорова запозна гостите с историята на училището, успехите на учениците и учителите през последните години, и някои от основните проблеми, които стоят за решаване.

Състоя се откровен и задълбочен разговор по много от проблемите на училището, на образованието в общината и страната. Бяха зададени много въпроси, както от министър Вълчев, така и от присъстващите учители и общественици. Дискутираха се проблеми на организацията на учебния процес,  прекалената натовареност на учителите с водене на служебна документация,  особеностите  на училището в Дуранкулак, което е защитено и средищно.

Срещата продължи повече от част и половина, министър Вълчев отбеляза много въпроси, на които се ангажира да даде отговор, освен отговорите които даде на самата среща.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.