Бизнес

НСИ: Средната заплата в област Добрич достигна 824 лева

Средната брутна работна заплата в Добричка област нараства до 824 лева към края на 2017-а или с 4.6 на сто спрямо последното тримесечие на предходната година, съобщават от териториалното статистическо бюро – Североизток. В обществения сектор средното месечно възнаграждение е 924 лева, а в частния – 786 лева.
Най-високо платени са заетите в производството и разпределението на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива – 1203 лева, и в добивната промишленост – 1119 лева. Във водещия за областта сектор “Селско, горско и рибно стопанство” средната заплата през последното тримесечие на годината достига 1045 лева. Сред най-високите заплати вземат и заетите в държавното управление – 1040 лева, и в образованието – 1025 лева, според статистическите данни.
Най-ниски са възнагражденията в последното тримесечие на годината на заетите в административни и спомагателни дейности – 559 лева. Сред икономическите дейности с най-малки заплати са и “Други дейности” – 574 лева, “Строителство” – 588 лева,”Доставяне на води,канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” – 667 лева, и “Преработваща промишленост” – 681 лева, обобщават от териториалното статистическо бюро.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.