Добрич Спорт

Разпределението на парите за спорта в Добрич все още под въпрос

На 21.02, на свое заседание Спортната комисия в Добрич не успя да излезе с единно становище относно разпределението на парите за спорт в града.

От нерешения засега казус, пряко  отношение има футболният тим на града  “Добруджа”, чиито амбиции са за влизане от следващия сезон при професионалистите. Броени дни преди началото пролетния дял в шампионата на Североизточна Трета лига, тима, воден  от  Диян Божилов има 41 точки в актива си и оглавява временното класиране с преднина от 8 т. пред преследвача Суворово.

По време на заседанието на Спортната комисия председателят на Управителния съвет на “жълто-зелените” Николай Милков обяви, че тимът се нуждае от 750 хиляди лева бюджет за Втора професионална лига. В тази сума са включени разходите както за мъжкия отбор, така и за цялата детско-юношеска школа.

Милков заяви, че надеждата тима е за помощ от Общината в размер на 550 хил. лева, като останалите 200 хил. са потенциално осигурени от спонсори. Като пример той добави, че засега има обещани 100 хил. лева от спонсори, а от букмейкърска компания устно са потвърдили своята финансова подкрепа за “жълто-зелените”, в случай че си гарантират място във втора лига.

Запитан какво би се случило с Добруджа, ако Общината не успее да покрие финансово заложения бюджет, Николай Милков не скри мрачните краски, които чертаят близкото бъдеще за клуба, който през следващата година ще отбележи своя 100 годишен юбилей: “Мъжкият отбор без школа не може, тъй като има конкретни изисквания на БФС, но школата без мъжки отбор ще я има.”