Водещи новини Регионални - начална Тервел

“Красива България” осигурава 65 000 лева за ремонт на музея в Тервел

Община Тервел получава финансова подкрепа от над 65 000 лева по проекта “Красива България” за ремонт на всички помещения и стълбища в градския музей, съобщи заместник-кметът Диана Илиева. Предвижда се да бъдат подменени настилки, облицовки, да бъде изградена мълниезащитна и заземителна инсталация на сградата и други.
Градският музей ще бъде център на редица прояви по повод на предстоящото отбелязване на 1300-годишнината от славната победа на хан Тервел над Арабския халифат край Константинопол.
Общината вече получи финансиране от 280 000 лева с постановление на Министерския съвет от края на 2017 година за първия етап от обновяването на музея. С тези средства ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на сградата, ще бъде ремонтирана осветителната инсталация, ще се купи интерактивно оборудване и други. Предвижда се в музея да бъде поставена и скулптурна композиция с хан Тервел, както и да бъде направена холограмна възстановка на сцена от историческата битка.
Обновяването на музея в Тервел започна през 2016 година, когато отново с подкрепата на “Красива България” в сградата бе монтиран панорамен асансьор, подемник за вътрешно стълбище и други елементи на достъпната среда за хора в неравностойно положение, отбелязват от общината.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.