Добрич Общество

Около 500 кучета са преминали през миналата година през общинския приют в Добрич

Общинският приют за кучета в Добрич получи ваксини за подрастващите и големите животни, съобщиха от офиса на ГЕРБ за направеното дарение от народния представител Даниела Димитрова от името на местната партийна структура. На приюта са предоставени и 50 килограма храна за пребиваващите животни.
Над 4500 кучета са преминали през общинския приют от неговото откриване през 2009 година, посочва ръководителят на звеното д-р Михаела Тосева. По думите й капацитетът от 100 места за бездомни животни непрекъснато е запълнен. В приюта кучетата се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират и маркирани се пускат по местообитанията им. През миналата година ветеринарите са заловили и са се погрижили за близо 500 бездомни животни. От приютените кучета 21 вече са осиновени, а други девет са под надзора на граждани. След кастриране и ваксиниране 356 четириноги са върнати на местата, от които са били заловени.
От приюта отчитат, че през последните години се наблюдава тревожна тенденция- живещи в съседни общини изоставят животните си на територията на областния град, тъй като има два работещи приюта и има кой да се погрижи за животните. Изоставят новородени кученца в кашони, карат от село животни и ги пускат в междублоковите пространства. Все по-често има сигнали за болни и умишлено наранени бездомни животни.
Д-р Тосева сподели, че очакват в Програмата за капиталови разходи на Община Добрич да бъдат заделени средства за ремонт на приюта.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *