Крими

Масирани проверки на горските стражари в област Добрич

При масирани проверки на горските стражари в Добричкия регион са съставени седем акта за незаконен добив на дърва, съобщават от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие.
Два от актовете са за незаконна сеч на територията на държавното горско стопанство “Генерал Тошево”. Конфискувана е каруцата, с която нарушителите са транспортирали един кубически метър дърва за огрев. Каруца и четири инструмента за дърводобив са задържани при обход и в държавното ловно стопанство “Балчик”. Служителите на стопанството са съставили три акта за установения нерегламентиран добив на един кубически метър дървесина. Нарушители са хванати да извършват незаконна сеч и в обхвата на държавното ловно стопанство “Тервел”. Бързата реакция на горските стражари е пресякла набезите, посочват от Североизточното държавно предприятие. Добитите 0.5 кубически метра дърва са конфискувани и са съставени два акта по Закона за горите.
Близо 700 проверки са извършени за последната изминала седмица в горските и ловните стопанства към държавното предприятие, като от тях над 160 са за добив на дървесина. Проверени са и превозни средства, както и ловци и други физически лица, допълват от пресцентъра.