Крими Образование

Училищна директорка отива на съд заради фалшиви дипломи

Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд бивша директорка на основното училище в село Кардам, издала три свидетелства за завършено основно образование на неграмотни и полуграмотни хора. И трите документи престъпления са извършени от Недка В. /51 г./ като длъжностно лице в кръга на службата й, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура. Официалните документи е трябвало да послужат за издаване на свидетелства за правоуправление на моторни превозни средства, за което се изисква основна образователна степен.
Двайсет и деветгодишният Еджвит, който се е сдобил с едно от трите свидетелства, е посещавал училището в Кардам само в първи и втори клас. Демирка Ст. /37 г./ никога не е прекрачвала училищен праг, а 34-годишният Евгени Г. е учил в училището в селото само до трети клас, посочват от Апелативната прокуратура. Срещу удостоверените неверни обстоятелства, че тримата притежават свидетелство за основно образование са им издадени шофьорски книжки.
Недка В., която в хода на разследването не се е признала за виновна,сега е заместник-директорка на средно училище,уточняват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.
Предстои Районният съд да насрочи делото за разглеждане.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.