Балчик Водещи новини - дясно Култура Регионални - начална

Изложба във Виена показва красотата на „Двореца” в Балчик

Красотата на Двореца в Балчик покори поредната европейска столица – Виена. На 15 февруари в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ бе открита изложба, представяща уникалния дворцов комплекс, кацнал на брега в залива на Белия град.

Фотоизложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик“ – дело на Ясен Казанджиев и Румяна Тенева, презентира лятната резиденция на кралица Мария като една от най-атрактивните и предпочитани туристически забележителности по Северното Черноморие както за местните, така и за чуждестранните посетители. Фотосите показват в различна светлина композициите, изграждащи груповия архитектурно-строителен паметник на културата. Интересът към откриването бе завиден. Гостите не скриха възхищението си от оригиналността на експонираните снимки.

„Вечната красота на Двореца в Балчик“ гостува в австрийската столица с любезното съдействие на „Дом Витгенщайн” и ще остане отворена за посетители до 15 март 2018 г.

Миналата година изложбата бе представена в Словакия. Тогава събитието протече с особено голям интерес, а почетни гости бяха нейно превъзходителство Йорданка Чобанова, посланик на България в Словакия, и българският консул.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.