Бизнес

Заместник-министър Вергиния Кръстева се срещна с фермерите от област Добрич

Нова наредба ще изкара на светло критериите, по които се проверяват съмнения за изкуствено създадени условия за подпомагане на земеделските производители, съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева в Добрич. По думите й проверки за изкуствено разделяне на стопанства, за да се избегне таванът на плащанията, се правят от 2015 година, информира БТА.

Тъй като в регламента е разписано много общо, искахме да направим наредба,с която да дадем яснота на кандидатите за директните плащания и на кандидатите по Програмата за развитие на селските райони какви точно са критериите, които водят до такива съмнения, заяви заместник-министърът пред журналисти. Вергиния Кръстева апелира земеделските производители да се включат активно в общественото обсъждане на наредбата. Сега е моментът да направят това, ако разпоредбите не им харесват, защото срокът тече. Ако сме “изкривили” първоначалната цел на наредбата, ще се коригираме, добави Кръстева.
Екип на Министерството на земеделието, храните и горите , воден от Вергиния Кръстева, представи пред земеделски производители в Добричка област новостите в кампанията по директните плащания, която започва на 1 март. На срещата фермерите бяха запознати и с приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в общата селскостопанска политика.

 

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.