Бизнес

Добруджанският съюз на овощарите се представи на изложение в Германия

Представителите на три български браншови съюза участваха в тридневното световно изложение Fruit Logistica в Берлин.
В авторитетния форум участваха председателят на Добруджанския съюз на овощарите Димитричка Търпанова, председателят на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция Атанас Кунчев и Николай Колев, председател на Съюза на дунавските овощари.
Нашите производители се представиха на националния щанд на България, финансиран от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
„Осъществихме ценни контакти с търговци. Имаме много добро представяне. Изложението е огромно. Ориентирано е предимно към фреш маркет, преработка, съхранение и реализация на продукцията. Като цяло сме много доволни“, каза Димитричка Търпанова. Тя подчерта, че трите браншови съюза виждат голям потенциал в германския пазар.
„Имахме много срещи. Ние сме доволни от възможностите, които изложението ни даде. От тези срещи, които направихме, една да даде резултат, ще бъде много добре. Все пак за нас това са първи стъпки, първи опити да влезе браншът на този пазар“, обясни председателят на Добруджанския съюз на овощарите.