Крими

10 акта са съставени при обход на горите в Добричко

10 акта са съставени при обход на горите Добричка област. Шест от актовете, както и седем констативни протокола са съставени от горските стражари при системните проверки в ДГС „Генерал Тошево”, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Служителите на стопанството са установили незаконната сеч на общо 3 куб. м дърва за огрев. Конфискувана е каруцата, с която нарушителите се опитали да транспортират дървесината.
За нерегламентирано добитите 0,5 куб. м дървен материал служителите на ДЛС „Тервел” са съставили два акта. Толкова отчитат и колегите им от ДЛС „Балчик”, където бързата намеса на горските стражари е предотвратила незаконна сеч в стопанството. Нарушителите успели да добият не повече от 0,25 куб. м дърва за огрев, които са конфискувани.
В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, част от което са трите стопанства в Добричко, са извършили общо 668 проверки. 153 от тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица. На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са съставили 47 акта и 10 констативни протокола.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.