Добричка Общество

Десет филма ще популяризират Българското председателство по селата в община Добричка

Десет едноминутни филма ще популяризират Българското председателство на Съвета на Европейския съюз по селата в Добричката община. Видеоклиповете, които разясняват и какво е ротационно председателство, кой взема решенията в Европейския съюз, каква е структурата в общността, са част от проекта “От сърцето на Добричка до хората в Европа”, представен в общината днес.
Проектът е сред спечелилите конкурса на Националното сдружение на общините в република България и ще привлече на събития поне 350 ученици, представители на бизнеса, граждани, съобщи кметът на общината Тошко Петков.
В рамките на проекта кметове и кметски наместници ще дискутират на форум за празника на общината през юни постигнатото в региона с европейска подкрепа през последните години. Ученици от общинските училища ще се съберат за 24 май в училището в село Карапелит, за да научат повече за възможностите за работа и обучение в европейски страни. Читалищни дейци също ще дебатират възможностите за обогатяване на книжните фондове и развитието на художествената самодейност с европейски средства.

БТА

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.