Общество

В Добрич бе представена програма „Европа за гражданите”

Пред близо 60 представители на общини, неправителствени и граждански организации, образователни и културни институции, Областният информационен център представи програмите на Европейския съюз за териториално сътрудничество 2014-2020 г., с общ бюджет от 83,2 милиона евро, чиято основна цел е да подпомогнат развитието на трансграничните региони в областта на туризма, подобряване състоянието на околната среда, превенция срещу рискови събития, подобряване на икономическото развитие и насърчаване на сътрудничеството в сферата на образованието и квалификацията сред младите хора.

Едно от двете направления от представената програма е „Европейска памет за миналото”, която е с бюджет от 100 000 евро и с краен срок за кандидатстване 1 март 2018 г.  Другото е „Демократична ангажираност и гражданско участие“ чрез насърчителни мерки „Побратимяване на градове“, „Мрежи от градове“ и „Проекти на гражданското общество“.

От ОИЦ-Добрич напомнят, че 2018 г. е Европейска година на културното наследство и се явява един от приоритетите на основната програма в програмен период 2014 – 2020.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.