Добрич Образование

Над 11 хиляди лева събра благотворителният бал на Езикова гимназия

11 120 лева бяха събрани на благотворителната вечер на Езикова гимназия „Гео Милев”, организирана от училищното настоятелство и училищното ръководство, съобщиха от учебното заведение.

„Идеята за вечерта, която с удовлетворение мога кажа, че се превърна в празник на щедростта, е да бъдат събрани средства, с които да се подпомага участието на талантливи ученици от гимназията на конкурси, олимпиади, фестивали и други прояви от регионален, национален и международен мащаб” – каза председателят на настоятелството Генади Ганчев.
Средствата дойдоха от забавна и щедра откъм награди томбола, разиграна в три части, от дарения по време на самата вечер, които се пускаха в специален плик в урна, както и от търг. Първо беше разигран оригинален съд за поставяне на великденски яйца, който беше продаден за 220 лева при първоначална цена 50 лева. Картината на Благовеста Нечева „Ин и Ян” – маслени бои върху платно, от началните 100 лева беше продадена за 200 лв., а картината „Балерина” на Стела Чернева  – за 650 лв.
Стилната тортата, изработена на Петя Петкова, от първоначалните 100 лева достигна цена 300 лева. Авторите на предметите за търга са ученици от гимназията. Картина на морска тематика на Велина Христова постигна цена 1 250 лв.
От фондация „Крис Алекс” дариха на училището две компютърни конфигурации.