Добрич Храна и напитки

Кулинарен форум „Вкусът на Добруджа” се провежда в Добрич

Локален кулинарен форум „Вkусът на Добруджа” се провежда в Добрич, като основната му цел е да се използват 100% регионални продукти.

„Вкусът на Добруджа“ е събитие, организирано и изпълнено от представители на местния бизнес, най-вече ресторанти и производители на хранителни продукти от Добрич и региона, които се обединиха за да представят, развиват и промотират добруджанското кулинарно разнообразие и традиция. Същевременно, те искат да подкрепят местните производители и да Популяризират Добруджа като туристическа и кулинарна дестинация.

Началото бе поставено през февруари 2018 година, като в продължение на целият месец всички заявили участие ресторанти ще предлагат специално меню от 2 до 5 артикула, което е изпълнено със 100% добруджански продукти и в вдъхновено от добруджанската кухня. Целта е всеки да изследва и претвори типичните за региона ни продукти и рецепти, като така им даде ново звучене и живот.

Различни бизнеси от града могат да участват като окачат плакати банери на събитието в своите магазини и витрини, съобщавайки, че подкрепят начинанието и местния бизнес. Реално могат да участват всички – кафенета, барове, магазини, офиси, книжарници, кантори и галерии.

Сред ресторантите, заявили участие, са „Мечока Бен”, „Вила ди Полета”, „Резиденция”, „Ел Мундо”, „Моцарела”, както и производители, като мандра „Рогови“, „Филипов Инвест”, Рад-Мар“Белун“, Къща на Виното.