Общество

Граждани призоваха за активно участие в срещата на Асоциацията на ВиК Добрич

В социалните мрежи от Гражданската инициатива припомниха накратко фактите до този момент така:

-Месец септември 2017 година – Гражданска колективна жалба, подкрепена от 800 подписа, изпратена до редица институции, с молба да се обърне внимание на нетърпимите проблеми на хората с ВиК услугата в региона.
– Октомври 2017 година– Изпълнителният директор на „ВиК Добрич“ АД изпраща нов Бизнес план към КЕВР – този план не е разгледан от Асоциацията по ВИК / процедурата не е спазена/. Бизнес плана включва освен стратегия за развитие и увеличение на цената на ВИК услугата. Планът е върнат от КЕВР за перработка.
–  04.12.2017 година – Изпълнителният директор на „ВиК Добрич“ АД изпраща на КЕВР допълнение към Бизнес плана, отново, без той да е предварително гласуван от Асоциацията.
– На 06.12.2017 година – среща на Изпълнителния директор на „ВиК Добрич“ АД с граждани и медии- научаваме, че жалбата ни не е състоятелна и цената на водата няма да се вдига.
– 15.01.2018 година – КЕВР провежда открито заседание, от което разбираме, че приемат като „мълчаливо съгласие“ липсата на становище по бизнес плана от Асоциацията по ВиК. Решават, че цената ще бъде обсъдена на закрито заседание на 07.02.2018.
– Поради големия обществен интерес, изпратените многобройни обяснителни и протестни писма към всички институции, протестите и подписката се насрочва дата за обсъждане на Бизнес плана от Асоциацията по ВиК – на 13.02.2018 от 10.00 ч., а с гражданите – същия ден , но от 13.00 ч.
– На 07.02.2018 година разбираме, че КЕВР не са обсъждали цената на ВиК услугата в Добрич, защото ще изчакат обсъждането на Бизнес плана на заседанието на Асоциацията на 13.02.2018.
Като граждани искаме да заявим категоричната си позиция, че и стотинка повишение на цената за нас е много, особено предвид лошото качество на услугата, която получаваме.

Ние, абонатите на „ВиК Добрич“ АД не заслужаваме това! Години наред сме лъгани от всички предишни ръководства на дружеството. Наслушахме се на обещания, лъжи, манипулации! Не искаме повече това да продължава!
Затова апелираме към всички членове на Асоциацията по ВиК, в това число кметове на общините и областния управител: Чуйте гласа на хората, които са Ви гласували доверие да защитавате техните интереси. Не ни подминавайте, а застанете до нас! Подкрепете ни, за да можете да ни погледнете в очите!”, се казва още в обръщението.

От Гражданската инициатива срещу лошото управление на „ВиК Добрич“ АД и повишаването на цената на ВиК услугата на територията на област Добрич призовават за активно гражданско участие на организираната среща на 13 февруари (вторник) от 13.00 часа в Областната управа.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.