Регионални - начална Тервел

В Тервел започнаха инвестиции в публичната инфраструктура

В община Тервел започнаха инвестиционните дейности в публичната инфраструктура за новата година, съобщи заместник-кметът Диана Илиева.
Предстои основен ремонт на сградата на общинския музей като за строителните работи вече подадоха оферти четири дружества.Сградата ще бъде санирана и ще бъде подменена електрическата инсталация, добави заместник-кметът. Финансирането е осигурено от Министерския съвет по повод подготовката на общината за предстоящото честване на 1300-годишнината от победата на хан Тервел над Арабския халифат при Константинопол.
В края на февруари ще бъдат отворени и офертите на кандидатите за обновяване на площад “Хан Тервел” в общинския град, за който също е осигурено целево финансиране от държавата. Настилката ще бъде подменена с гнайсови плочи върху бетонова основа, посочват от кметската управа.Предстоят ремонти на здравната служба, кметството и читалището в село Орляк, на клуба на пенсионера в Жегларци, на джамията в Градница,ще бъде довършена и сграда при мюсюлманския храм в Тервел. Вече е обявена обществена поръчка и за основен ремонт на главната улица в село Безмер като проектът ще бъде финансиран с банков кредит. Отсечката, дълга почти два километра, е част от общински път.
Започна изпълнението на капиталовата програма на общината и вече е подписан първият договор с производител на мебели, който ще оборудва 16 къта за игра в детски градини, каза Диана Илиева. Общо децата ще разполагат с 32 къта в образователните заведения в Тервел и големите села, а догодина ще бъдат оборудвани още десет в по-малките селища.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.