Развлечение Туризъм

Сръбска звезда иска да възпее Албена

Един от най-популярните сръбски изпълнители Мирослав Илич, иска да възпее Йовковата Албена, превърнала се в символ на българската жена. Това стана ясно при гостуването на звездата в едноименния курорт Албена, където 68-годишният изпълнител бе специален гост-изпълнител на частно парти.

Един от хитовете му е „Божествена жена“.

Илич научи, че Албена е име на героиня от едноименния разказ на Йордан Йовков. „Готов съм да възпея Албена – превърнала се в символ на българската жена, ако някой напише текста на песента. Това е интересно предизвикателство за мен“, посочи още певецът.
„За първи път съм в Албена. Много хора говорят за вашия курорт. Все повече приятели от България и сърби идват на почивка тук. В Албена, както и в България, винаги сте били много гостоприемни – тук ми харесва как ме посрещат, настаняват, храната е близка до нашата. Хората са дружелюбни, хубави години имам в България“, заяви Илич. Той поздрави страната ни, че като председател на Европейския съюз е поставила сред основните приоритети развитието на Западните Балкани и тяхното членство в Евросъюза.
„Това е в интерес и на България и Сърбия, както и останалите държави от Западните Балкани. Преди 11 години България влезе в Европейския съюз. Като външен човек, който посещава държавата ви отвреме навреме виждам, че имате сериозен напредък“, добави Илич.
Певческата си кариера той започва през 1972 година. Едни от най-известните му хитове са: „Балада о нама“, „Зовеш ме на вино“, „Поздрави je, поздрави“, „Теби“, както и дуетите му с Лепа Брена: „Jедан дан живота“ и „Волимо се из ината“.
През 2014 г. Мирослав Илич е част от журито на музикалното предаване „Пинкове Звезде“, заедно със Светлана Ражнатович – Цеца, Марина Туцакович, Бора Джорджевич и Харис Джинович.