Общество

Извозват изгорелите при пожара в Славеево животни до екарисаж

Утре сутринта на място във фермата в Славеево, където преди дни при пожар загинала 50 крави, ще пристигнат два специализирани автомобила на екарисаж във Варна, които да извозят мъртвите животни.
Това стана ясно на заседанието на Областната епизоотична комисия в Добрич, която заседава днес под председателството на областния управител Красимир Кирилов. На него бе поканен и собственикът на опожарената ферма Божидар Минчев.
В хода на дискусията д-р Каменов от ОДБХ Добрич, обясни, че той и колегите му са научили за инцидента от медиите, а собственикът на обекта е уведомил ОДБХ едва в обедните часове на следващия ден. Преди това Минчев е бил и в Община Добричка, но не е подал сигнал за инцидента във фермата си, заяви кметът на Община Добричка Тошко Петков. Божидар Минчев поднесе извинения, като добави, че не може да отговаря за действията на брат си, изнесъл информация в медиите.
Д-р Каменов увери, че веднага като се е запознал с казуса от медиите, са били предприети действия и на място в понеделник сутрин са били отговорника отк ОДБХ за Община Добричка и двама лекари. „След като разбрахме ситуацията, веднага предприехме действия и уведомихме Областния управител и кмета на Община Добричка. Извикахме собственика, който заяви, че изобщо не е ходил във фермата и въобще не знае за какво става въпрос“, заяви д-р Каменов.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.